Tijd van handelen

2 jaar heb ik veel gelezen, nagedacht, tegen de stroom ingezwommen, gediscussieerd, maar zoals zovelen geconstateerd dat we moeten handelen en stoppen met demonstreren. Het enigste dat telt is dat wij een voorbeeld kunnen zijn voor anderen en vooral voor onze kinderen. Onze energie gaat verloren in woorden en in boosheid. Deze energie kunnen we gebruiken om volgens principes te leven die liefdevol, verbindend en natuurlijk zijn.

Zelfs schrijven viel mij zwaar, want je probeert altijd tegen de huidige gang van zaken in te schrijven. Tegen de dwaasheid, tegen het geld en de macht, tegen de vaccinaties, tegen de mondmaskers. Vanaf dit moment wil ik meewerken aan een positieve, liefdevolle, "nieuwe" wereld waarin we elkaar helpen, waarin we zorg dragen voor de natuur. Een wereld waarin we de kinderen verwelkomen om zichzelf te vinden, om zichzelf te zijn. Een wereld waarin geld geen doel is maar enkel een middel om te voorzien in het onderhoud van ons allemaal samen. Een wereld die niet gecontroleerd wordt door een elite groep mensen maar waarin iedereen vrij is zijn eigen weg te volgen. Een weg die vanaf het begin, nog voor de conceptie, gedragen wordt door de wetten van het universum en niet bepaald door mens en macht. Al het negatieve wordt alleen maar in de wereld geroepen door het positieve. Wanneer we enkel mogen zijn zonder positief of negatief zal er alleen licht en liefde zijn. We zullen moeten ervaren dat we alleen in het midden waar positief en negatief, goed en kwaad, samenkomen vrij kunnen zijn. Iedere andere vorm van vrij zijn is een illusie die wordt in stand gehouden door wetten en regeltjes.


Handelen, daar wringt het schoentje. Daar zijn de meeste mensen niet zo sterk in omdat je door te handelen in het midden moet staan. Alleen in het midden kan je de moed vinden om tot handeling te komen.

Voor het handelen moet er eerst gedacht worden. Gedachten die uitgaan van zijn, vanuit het midden waar er alleen liefde en licht is. Wanneer we duidelijk voor ogen hebben waar we naartoe willen, eenheid en liefdevol samen zijn onafhankelijk van huidskleur, afkomst en religie dan kunnen we stap voor stap deze gedachten in praktijk brengen. Een nieuwe wereld laten ontstaan die niet zo nieuw is maar die altijd verborgen bleef voor onze zintuigen.

Het eerste wat we moeten vinden is een stuk grond, een stuk land waar meerder tiny houses mogen staan. Een betaalbare off the grid manier van leven. Eigen waterzuivering, windenergie, zon energie, hout voor warmte, voedselbos, kippen, geitjes, koetjes, paarden, varkentjes.........

kortom een eigen systeem om in het onderhoud van de bewoners te voorzien. Via uitwisseling kan men dan aan zaken geraken die men niet zelf kan voorzien.

Er is een gemeenschappelijke ruimte, een gemeenschappelijke keuken, een gemeenschappelijke bibliotheek. Iedereen heeft zij plekje om zich terug te trekken maar iedereen zorgt voor elkaar is verbonden met elkaar op ieder vlak. Iedereen is gelijk op een natuurlijke manier van samenzijn zonder onderscheid. De kinderen leren op hun eigen tempo, zonder te vergelijken met elkaar, ieder zijn tempo is goed en leren gebeurt alleen spelenderwijs. Kinderen leren door te spelen en geven zelf aan wanneer het voor hen het moment is om iets te leren. alle kennis is al aanwezig maar dient alleen ontvangen te worden. Wat het kind kan ontvangen dat wordt door het kind zelf bepaald en zolang ze niet kunnen ontvangen kan met er van buitenaf van alles in proberen te steken maar dat is alleen maar belastend voor het kind en maakt het levende wezen dat zijn weg aan het zoeken is alleen gefrustreerd en verward.

Een gezondheid systeem zal gebaseerd zijn op een systeem dat ieder individu apart respecteert, het systeem is energetisch en verbindt energie met vorm. Dit systeem is de klassieke homeopathie, zacht en effectief zonder te benoemen of afhankelijk te maken. Het helpt iedereen op weg om zijn eigen weg te vinden, juist zoals de natuur het voorzien heeft.


Bij mij begint het beeld duidelijk te worden, nu nog de praktijk. De zoektocht naar een stuk grond. In België of elders in de wereld? Slovenië, Zweden, Paraquay....... Het wordt een zoektocht, misschien in de camper. Ik stel voor dat we samen bouwen aan een wereld die zonder oorlog en zonder misbruik is. Een wereld die zich eerst in onze verbeelding vormt en die we daarna in praktijk moeten brengen. We zijn dit verplicht tot onze kinderen die we een voorbeeld moeten geven hoe een wereld er ook uit kan zien.

Laten we samen denken, verbeelden en iedereen die er klaar voor is handelen!!

97 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nu