Sneeuw

een kort berichtje na een week stilte. Stilte omdat ik iedere dag meer onder de indruk ben van alles wat er in onze huidige maatschappij gebeurt. Stilte om de herrie te compenseren, zoveel geschreeuw, geklets zonder dat er iets werkelijks gezegd wordt.

Wat ik wel weet is dat er vandaag zeer veel mensen zwarte sneeuw zien! Letterlijk en figuurlijk. Figuurlijk hoef ik niet uit te leggen, duidelijk. De armen worden veel armer en de superrijken worden veel rijker, financieel gezien dan toch. Letterlijk zien we vandaag ook zwarte sneeuw. Ik wilde sneeuwballen gooien met mijn kinderen maar de sneeuw voelt raar aan en plakt niet. Wanneer ik de sneeuw tot een solide gummibal kneed en hem dan aansteek met een lucifer dan zie ik ook letterlijk de zwarte sneeuw. Ik doe deze test met mijn dochtertje van 2 jaar en ze neemt een stapt achteruit en zegt: STINKT!! De sneeuw stinkt naar verbrand plastiek, niet een beetje maar het STINKT afschuwelijk. En de sneeuw smelt niet maar knispert en wordt zwart. Mijn zwarte sneeuw dus........

Nu volgt er terug stilte, stilte om ook dit even te verwerken.

De camper is afgewerkt, samen met mijn dochter en een lieve 'echte' mens die mij wil voeren ga ik ons huisje halen over enkele dagen wanneer de zwarte sneeuw neergedwarreld is in mijn geest. Ik denkt er ook sterk over om de niet gen, eerlijke bio zaden te bestellen voor de toekomst om onze groente tuin aan te leggen. En ondertussen bedekt de zwarte sneeuw ons mooie duinengebied aan onze kust.


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nu