Droom

Vannacht werd ik wakker tijdens een droom. Wakker en ook niet wakker, maar ik werd mij ogenblikkelijk bewust van de symboliek van de droom. De boodschap kwam direct binnen, direct bedoel ik mee zonder nadenken. Zonder dat mijn gedachten erbij hoefden te komen om er eerst over na te denken. Wanneer me dat overkomt schrijf ik het idee dat binnenkomt direct op, ik weet dat deze ideeën niet voortkomen uit mijn gedachten maar direct uit het universum. Het zijn van die momenten die we moeten koesteren, die momenten dat je het gewoon weet, die momenten dat je de waarheid ziet zonder dat je erover hebt moeten nadenken. Het komt als een donderslag binnen en laat je daarna achter met een gevoel van rust, geluk, vertrouwen omdat je even onderdeel bent geweest van het geheel en de waarheid hebt mogen aanschouwen.


Wat toonde deze droom mij vannacht?


De algemene instelling van de mens is de volgende:

Vijanden, vijandige ideeën, proberen we te bestrijden. We zien het kwaad, onrecht, leugens buiten ons. We willen dit kwaad, deze leugens bestrijden en winden ons erover op. We spreken erover tegen elkaar en roepen dat wij het kwaad zullen bestrijden indien nodig met geweld. We kijken rondom ons, we kijken naar de andere, we kijken naar het nieuws, we beoordelen en oordelen over de anderen.


De droom toonde mij dat we niet meer buiten ons moeten kijken maar dat we naar binnen moeten gaan. Op onderzoek naar ons binnenste, naar het kwaad in onszelf, naar de leugens in onszelf. Niet buiten ons, want wij zijn zelf de oorzaak van wat we rondom ons zien. Het kwaad binnen ons zelf, de leugens en het bedrog binnen onszelf moeten we durven te zien. Bestrijden van dit kwaad heeft geen zin, dan wordt het alleen maar sterker, het enigste dat we kunnen doen is ernaar durven kijken en het omarmen met ons hele energetisch mens zijn, wat in essentie pure liefde en licht is en wanneer we het kwaad in ons kunnen omarmen met de liefde van onze ziel dan dooft dit kwaad vanzelf uit omdat het dan zijn reden van bestaan kwijt is. De haat, de agressie, de angst, de leugens die we van binnen in onszelf vinden moeten we opzoeken en daarna moeten we ernaar durven kijken om ze vervolgens met licht en liefde en in stilte te omarmen zodat ze zullen uitdoven. Pas wanneer het binnenste mag schijnen in pure liefde en licht zal de omgeving kunnen veranderen omdat Wij zelf die omgeving zijn. Dat is de enigste weg om wezenlijk iets te veranderen ten goede in deze onwezenlijke artificiële wereld waarin we momenteel verkeren.

De droom zelf was lang en is niet interessant om erover te schrijven, het ging mij om de boodschap die de droom mij bracht die ik met jullie wil delen.
55 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Nu